Meubelstoffeerderij Als Nieuw

Materialen

Als basis voor modern meubilair worden synthetische vulmaterialen gebruikt, zoals elastische of rubber singelbanden en schuimmaterialen. Deze materialen zijn in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Ieder materiaal heeft zijn specifieke eigenschappen.
Als herstoffeerder kan ik u een deskundig advies geven betreffende deze eigenschappen. Zodoende is het mogelijk het comfort van uw zitmeubel in grote mate zelf te bepalen en aan te passen aan uw specifieke wensen.
Voor de klassieke stoffeermethode worden natuurlijke materialen gebruikt, zoals jute, crin en paardenhaar. Deze methode is zeer arbeidsintensief en vraagt een grote mate van vakmanschap. De klassieke stoffeermethode is aan te bevelen voor waardevol antiek meubilair.
Toch is er, behalve kostenbesparing, een reden te bedenken om moderne materialen toe te passen op antiek meubilair, namelijk het feit dat moderne stoffeermaterialen veelal anti-allergeen zijn. Door toepassing van moderne stoffeertechnieken is het mogelijk het uiterlijk van de klassieke methode te imiteren en het zitcomfort te benaderen.